nemzetkozi

Nemzetközi együttműködés


A közös járőrszolgálat és közlekedésrendészeti ellenőrzések tapasztalatait értékelték a romániai Arad megye és Békés megye rendőri vezetői Békéscsabán.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon 2017. október 24-én munkamegbeszélésen fogadta dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány Tamas Ioan Marcu rendőrségi főbiztost, az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség vezetőjét és helyettesét. Az értekezleten részt vett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti és bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, valamint az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség közrendvédelmi osztályvezetője is. A megbeszélés napirendjén szerepelt a nyári turisztikai idényre szervezett közös járőrszolgálat, valamint a magyar–román fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzések tapasztalatainak értékelése. Emellett szó esett az aktuális illegális migrációs helyzetről, valamint az azzal kapcsolatos rendőri feladatokról.

Kép: police.hu

A tanácskozás résztvevői tartalmasnak, hasznosnak értékelték a kétoldalú együttműködést. Az értekezleten a jövőre vonatkozóan meghatározták a főbb feladatokat és a közbiztonság erősítését szolgáló közös járőrszolgálat alapvető szempontjait, céljait.

police.hu

Hozzászólások